2016. június 13., hétfő

Túl az Óperenciás Tengeren

Engedd meg, hogy elmeséljek neked egy történetet egy örök álmodozó kislányról.

Valamikor 15 évvel ezelőtt ennek a lánynak álma az volt, hogy eljusson az óceán túlpartjára, New Yorkba, mert szentül hitte, hogy valami csoda vár ott rá. Minden adott volt az utazáshoz... nagymama unokatestvére, aki évek óta ott élt, pénz, akarás, öröm és hit... Napló oldalakat írt tele az álmáról, hogy ő egyszer igenis rálép az amerikai kontinens északi oldalának betonnal bevont fövenyére...
Aztán az utazásból nem lett semmi. Talán a szülői féltés, talán a pénz miatt, vagy azért, mert a nagymama unokatestvére nemet mondott...
Azért, mert még nem volt itt az ideje...
Eltelt 15 év év... S a kicsi lány most útra kel. Átrepül az óceán túlpartjára, hogy még egy álmot kihúzzon a bakancslistájáról.

Ha erősen hiszel benne, akkor megkapod, amire vágysz, Lehet, hogy nem pont akkor, amikor szeretnéd, hanem akkor, amikor annak meg kell történnie. New York-i álmom már rég a feledés homályába veszett, maga alá temette a szorongás és a repüléstől való félelem mocsara. De az éltben semmi sem véletlen. Ahogy az emberi kapcsolatok sem. És ha van egy őrült barátnőd, akinek minden vágya New Yorkba menni, aki éveken át noszogat, akkor előbb vagy utóbb feléled benned az a gyermek, aki egykor olyan nagyon a messzibe vágyott. Pont ez történt most velem. Csupán néhány óra választ el attól, hogy megtapasztaljam életem legnagyobb kalandját. Azt hagyjuk, hogy elmentem kocsmázni és berúgtam, hogy a bőröndöm félig van bepakolva, és azt, hogy mennyire rettegek a hosszú úttól.... Izgatottságomat tehát egy cseppnyi félelem tarkítja.

De bassza meg! Akkor is megyek. Mert mennem kell. Mert meg kell élnem. Mert le kell győznöm a félelmeimet, le kell vetnem a béklyóimat és meg kell tapasztalnom a csodát. Ahhoz, hogy azzá váljak, aki valójában vagyok, ez kell. El kell repülnöm New Yorkba!

Rettegek, de nagyon várom. És nem érdekel, mi lesz, bennem van az öröm, a büszkeség és az elégedettség, hogy egykor mertem nagyot álmodni, mely élmot a félelmeim ellenére most meg merem valósítani.

Ölellek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése